”*” anger obligatoriska fält
”*” anger obligatoriska fält
”*” anger obligatoriska fält
Vi arbetar med kvalitets filter som är klassificerat och godkänt via Eurovent. Dessa filter är tillverkade med fuktbehandlad papp och framtaget för lägsta möjliga tryckfall och bästa filtrering mot hälsofarliga partiklar, avskiljer 55% av alla partiklar i storleken 0,3-1 tusendels millimeter.
Radiatorfilter: ePM1 55% 490x54x54 mm
(PM1 betecknar partiklar mindre än 1 mikrometer).
Dessa originalfilter är gjorda i tätveckat mikroglasfiber med en yta på 1,05 m2/st. dvs. 10 ggr större filteryta än ett plant filtermedia som har en yta på 0,1 m2. Originalfilter har alltså en betydligt längre livslängd, garanterar rätt filtrering, täthet och ger rätt flöde som er fastighet är grundinställd på.
DP 743200 är JM AB:s original filter som är framtaget för lägsta möjliga tryckfall och bästa filtrering mot hälsofarliga partiklar, avskiljer 55% av alla partiklar i storleken 0,3-1 tusendels millimeter.
(PM1 betecknar partiklar mindre än 1 mikrometer).
Originalfiltret är konstruerat så att uteluften filtreras genom HELA filtret. Det är 71 st. veck på filtret.
Med ett enkelt plant filter blir oftast resultatet bara att filtreringen sker där intagskanalen möter filtret, och därmed förloras luftfiltrets syfte att filtrera luften då planfiltret sätts igen snabbt och blir obrukligt.
Så här kan planfilter se ut:
Med original filter garanterar man rätt filtrering, täthet/rätt mått och rätt flöde som er fastighet från byggstart är grundinställd på. Används fel filter riskerar man att rubba balansen där konsekvensen kan leda till kallras (drar kallt om golvet) och högre uppvärmningskostnader samt att man riskerar att få försämrad luftkvaliteten/minskat luftflöde som bland annat ökar risken för mögel.
Önskas någon mer info/fakta hör ni bara av er.
När behöver jag byta ut mina filter?
Den allmänna riktlinjen och rekommendationen är att till-och frånluftsfiltret skall bytas 1 till 2 gånger per år beroende på hur omgivningen ser ut och försmutsningsgraden på filtren. Rekommendationen är att bytet sker på våren innan pollensäsongen alternativt på hösten inför uppvärmningssäsongen.
Det är då extra viktigt med rena och fräscha filter i FTX-aggregatet som har till uppgift att förse bostaden med rätt mängd frisk luft.
Filter bör bytas oftare (2 ggr/år), särskilt när:
Okulärt smutsiga filter skall alltid bytas ut omedelbart.
Vad händer om filter inte byts?
Om man struntar i att byta filter så kommer bostaden inte förses med rätt mängd luft eftersom att filter är en förbrukningsvara som efter tiden blir igensatta. Igensatta filter minskar luftflödet och ventilationseffektiviteten som bland annat ökar risken för mögel. Filterbytena bör ske regelbundet för att hålla luften ren och skydda ventilationsaggregatet mot smuts och partiklar.
Igensatta filter orsakar onödigt slitage på fläktar och förkortar livslängden.
Energiförbrukningen ökar även då fläktarna får arbeta med ett ökat motstånd.
Bostadskontroll Stockholm AB samarbetar med filtertillverkare som är en av Europas största tillverkare och leverantör av luftfilter och har över 100 års erfarenhet.
Tillsammans med fabrik kan vi ta fram ett brett sortiment av certifierade filter med låg energiförbrukning.
Filter till era gemensamma aggregat kan vi givetvis byta åt er samtidigt som vi utför filterbytet i lägenheterna.
Önskar pris på era filter?
”*” anger obligatoriska fält
”*” anger obligatoriska fält