Luftfilter

Luftfilter är, trots sitt enkla utseende en komplicerad produkt. Filter skall klara att utan onödigt stort motstånd, både släppa igenom ett tillräckligt stort luftflöde och samtidigt avskilja skadliga partiklar, dvs. partiklar som förorsakar problem för såväl människor som ventilationsanläggningar.
Använd därför enbart kvalitetsprodukter!

Vi på Bostadskontroll Stockholm AB arbetar i första hand med luftfilter till tilluftsdon/ventiler och kan montera de nya filtren i era bostäder eller bara leverera luftfilter till den som vill byta själv. Filter behöver bytas regelbundet, för att bostadens friskluft effektivt ska filtreras från pollen, smutspartiklar och andra föroreningar.
Vi rekommenderar att byta alla luftfilter minst en gång per år, och i vissa områden 2 ggr per år.

DP 743200 / 23310-854

360x300x18 mm

Radiatorfilter 490x54x54 mm

Acticon filterna

Filter till era FTX aggregat

Rätt luftmängd, rätt filtrering, rätt storlek,
inget läckage!

Bostadskontroll Stockholm AB samarbetar med filtertillverkare som är en av Europas största tillverkare och leverantör av luftfilter som har över 100 års erfarenhet. Tillsammans med fabrik kan vi ta fram ett brett sortiment av certifierade filter med låg energiförbrukning. Fördelen med att använda originalfilter är att ventilations-anläggningen från start är injusterad med dessa filter, motsvarar de flöden som är tänkta och kan vara viktiga för anläggningens fortsatta garantiåtagande.

Bostadskontroll Stockholm AB kan leverera filter till de flesta anläggningar och arbetar med filter från bland annat Acticon, Swegon, Systemair, Dinair, Purmo/Rettig, Franke m.fl.

Hjälp med att hitta era filter?

Pris på luftfilter