Luftfilter

Luftfilter är, trots sitt enkla utseende en komplicerad produkt. Filter skall klara att, utan onödigt stort motstånd, både släppa igenom ett tillräckligt stort luftflöde och samtidigt avskilja skadliga partiklar, dvs. partiklar som förorsakar problem för såväl människor som ventilationsanläggningar.

Bostadskontroll arbetar företrädelsevis med originalprodukter.

Vi på Bostadskontroll Stockholm AB arbetar i första hand med luftfilter till tilluftsdon/ventiler och kan montera de nya filtren i era bostäder eller bara leverera luftfilter till den som vill byta själv. Filter behöver bytas regelbundet, för att bostadens friskluft effektivt ska filtreras från pollen, smutspartiklar och andra föroreningar.
Vi rekommenderar att byta sina filter minst en gång per år, och i vissa områden 2 ggr per år.

 

DP 743200 / 23310-854

360x300x18 mm

 

Radiatorfilter 490x54x54 mm

 

Acticon filterna

 

Filter till era FTX aggregat

 

Luftfilterna kommer ifrån välkända företag och är original filter som är skapta för din anläggning. Fördelen med att använda originalfilter är att ventilations-anläggningen från start är injusterad med dessa filter, motsvarar de flöden som är tänkta och kan vara viktiga för anläggningens fortsatta garantiåtagande.


Rätt luftmängd, rätt filtrering, rätt storlek, inget läckage.

Bostadskontroll kan leverera filter till de flesta anläggningar och arbetar med filter från bland annat Acticon, Swegon, Systemair, Dinair, Purmo/Rettig, Franke m.fl.

Hjälp med att hitta era filter? 

Pris på luftfilter