Tjänster

Underhåll Er bostad och förening!

Styrelsen har en viktig roll och skall vara ansvarig med att påverka samt förebygga kostnader samt olyckliga uppkomster/händelser.

Det finns många produkter som behöver underhållas i den egna bostaden. Flera viktiga underhåll glöms tyvärr ofta bort!

Vi tänker då inte på dammsugning eller avfrostning av frysen, utan på de kanske lite mer ovanliga men synliga detaljerna som också är viktiga underhållspunkter som påverkar medlemmen samt andra medlemmar i bostadsrättsföreningen.

Vi utför följande tjänster för de föreningar som önskar hjälp, och dessa kan utföras separat eller samtidigt med t.ex. ett filterbyte.

Hör gärna av er om det är någon fråga ni funderar över!

Filterbyte bakom radiatorn samt FTX aggregat.

Bostadskontroll är representant för luftfilter i Stockholm, där vi både säljer och erbjuder filterbyten för tilluftsventiler samt FTX aggregat. I första hand arbetar vi med originalfilter eftersom det är de filter som är avsedda och injusterade från start i er fastighet och ska garantera rätt luftkvalitet, luftflöde och täthet.
Givetvis kan vi ta fram andra kvalitetsfilter på förfrågan, men rekommenderar alltid originalet.

Att erlägga en låg kostnad per lägenhet och år är ett gott investerat kapital för att säkerställa en viktig funktion, för medlemmars hälsa och fastighetens kondition/energikostnad. Vi strävar alltid efter att ha det lägsta priset på marknaden. Hittar ni ett billigare pris på en exakt samma vara så kommer vi göra vårt bästa för att utmana det.

Luftfilter för mekanisk frånluft bör bytas minst en gång per år då finfilter tar upp små mikropartiklar som sätter igen och stoppar upp filtrets funktion med att filtrera och att släppa in ny luft. Ett kontinuerligt byte av dessa filter medverkar även till lägre energikostnader och bidrar till bättre hälsa och därmed lägre sjukfrånvaro.

[maxbutton id=”2″ ]

Spiskåpe/fettfilter:

Franke/Futurum Original – Polyester / Metalltrådsfilter.

Utbyte till nya spiskåpefilter är en viktig säkerhetsåtgärd med tanke på brandrisk samt att ventilationen vid kok/stekning i köket fungerar som den ska. Livslängden varierar beroende på material samt hur ofta man har rengjort filtret.
Viktig funktion även vid OVK besiktning.

[maxbutton id=”3″ ]

Frånluftsventiler:

Rengöring / Mätning / Injustering / Ev. utbyte.

Frånluften är injusterad till ett specifikt flödesvärde. (Uppmätt från byggtid innan inflyttning och med era original filter).
Det är därför viktigt att ventilen där luften sugs ut hålls rena, samt att man inte ändrar på ventilens inställda värde. (Händer ibland att någon öppnar upp ventilen när man haft gäster och tycker det blev instängt eller någon har rökt). Mera inneluft som ventileras ut, innebär mer uteluft som kommer in, och är det då kallt ute så får man en kall lägenhet, mer än vad som är tänkt att värmas upp av radiator.

[maxbutton id=”2″ ]

Smörjning av cylinderlås / dörrgångjärnen

Efter ett antal månader/år kan ett cylinderlås bli nedsmutsat och tappar sin smidighet och behöver helt enkelt rengöras och smörjas, så att ”Systemnyckeln”(lägenhetsnyckeln) fungerar utan krångel. Gäller ej tillhållarlåset/polislåset som ej behöver smörjas. Ett icke smörjt lås kan i värsta fall hänga sig och göra omöjligt att öppna eller låsa bostaden.
En enkel åtgärd att utföra själv, men hur ofta görs det?
(Rekommenderas att göras minst två gånger per år med låsolja av bättre kvalitet).

[maxbutton id=”2″ ]

Brandvarnare

En viktig detalj i alla hem! Att samtliga medlemmar har en fungerande brandvarnare är viktigt! Den glöms lätt bort eller kan vara nedplockad / isärplockad på batterier på grund av olika anledningar.

Brandvarnaren vi jobbar med håller i 10 år samt att det ej går att montera ur batteriet. Efter 7-8 år rekommenderas ett byte p.g.a. att b-varnaren blir okänsligare av damm och fett os.
En säkerhetsåtgärd som alla medlemmar i huset berörs av!

 

[maxbutton id=”2″ ]

INJUSTRERING AV ER VENTILATION

Frånluften är injusterad till ett specifikt flödesvärde beroende på vilket rum frånluftsventilen är placerad i.
Detta ställs in i hela föreningen innan inflyttning i en så kallad OVK och med era original filter.

 

[maxbutton id=”2″ ]